Robert C. Castel

Robert C. Castel

Függőleges koporsó

Az orosz-ukrán háború mítoszok nélkül: Robert C. Castel - Függőleges koporsó

Ha a jelenlegi orosz–ukrán háborút tükörhöz hasonlítjuk és belenézünk, akkor nem az ukránokat vagy az oroszokat látjuk benne, hanem a saját képmásunkat. Megnyugtató lenne azt gondolni, hogy a tükörkép az üveg görbesége miatt torz. Valójában azonban azt mutatja meg nekünk, amit az utóbbi évtizedek alatt annyira igyekeztünk nem észrevenni.

Az orosz-ukrán háború mítoszok nélkül: Robert C. Castel - Függőleges koporsó

Az orosz-ukrán háború - mítoszok nélkül

A könyvet alkotó cikkek végigkísérik a orosz-ukrán háború menetét, a béke utolsó heteitől napjainkig. Az elemzők többségétől eltérően a jegyzetek és az elemezések nem taktikai, illetve műveleti szinten boncolgatták az eseményeket, hanem a teljes kép megértésére törekedtek. A Nyugat posztmodern kritikusaitól eltérően, Robert C. Castel cikkei „érted haragzom, nem ellened” hangvételét igen egyértelművé teszi a többes szám első személy használata.

A konklúzió is egyértelmű: ezt a háborút az ukránok akkor is elveszítik, ha az oroszok nem fogják azt megnyerni. Ugyanakkor ez a háború az utolsó lehetőség arra, hogy tanuljunk a hibáinkból, más szóval elvégezzük a szükséges irányváltoztatást a nyugati civilizáció jelenlegi pályáját illetően.

Robert C. Castel
– biztonságpolitikai szakértő és az orosz-ukrán háború egyik legismertebb szakértője, valamint az Izraeli Demokrácia Intézet tudományos munkatársa. Kutatási területe: aszimmetrikus hadviselés, terrorizmus és a katonai innováció.

„Sine ira et studio” — részrehajlás nélkül ajánlom ezt a könyvet a Tisztelt Olvasónak.
A függőleges koporsó figyelemre méltó geopolitikai, történeti és kulturális kitekintést ad a jelenlegi orosz–ukrán háborúról. A sajátos összefüggéseket a katonai múlttal rendelkező szerző gyakorlatias szemüvegén keresztül láthatjuk-olvashatjuk.

Megállapításait, következtetéseit, katonai szemléletű, mély elemzéseit bátor, őszinte, szókimondó stílusban tárja elénk. Fodor Ákos egysoros verse, a Háború: „Isten sírni tanul” jól tükrözi az ukrajnai helyzetet. Halottak, sebesültek, tömeges menekülthullám, más szóval demográfiai leépülés, államcsőd, energiahiány, infláció. Robert C. Castel kiválóan cáfolja azokat a narratívákat és elemzőket, akik elfogultak az egyik vagy a másik fél irányában.

Prof. Dr. Resperger István ezredes

Előrendelés dedikált példányra

Robert C. Castel

Függőleges koporsó
Kérjük, olyan címet adjon meg, amit rendszeresen néz. Ajánljuk, hogy figyelje a spam mappáját is, ha esetlegesen oda érkezne az üzenetünk.
Helyes formátum minta: +36301234567, ezenkívül fontos, hogy belföldi szállítás esetén magyar telefonszámot adjon meg.
A szállítás módja
Belföldi szállítás esetén: 2300 Ft
Külföldi szállítás esetén az egyes országokra vonatkozó árakról e-mailben adunk tájékoztatást.
Fontos, hogy pontos irányítószámot adjon meg, mert a futárcég ez alapján szállít.
Hozzájárul ahhoz, hogy a megadott email címére a szerzohoz kapcsolódó tartalmakrol, programokról, rendezvényekről, akciókról hírlevelet küldjünk?

Előrendelés dedikált példányra

Köszönjük rendelését!

Rendelését fogadtuk, hamarosan e-mailben jelentkezünk!