Robert C. Castel

Médiatár

Nem várható a háború gyors lezárása Ukrajnában – Robert C. Castel – Karc FM

Mariupolt megszerezték az oroszok, a Donbaszon még csak most várhatóak a komolyabb harcok és Odessza lehet a következő célpontja Vlagyimir Putyinnak.

Nem várható a háború gyors lezárása Ukrajnában.

Mariupolt megszerezték az oroszok, a Donbaszon még csak most várhatóak a komolyabb harcok és Odessza lehet a következő célpontja Vlagyimir Putyinnak – összegezte a Karc Fm-en az Ukrajnában zajló háború legaktuálisabb kérdéseit Robert C. Castel, izraeli biztonságpolitikai szakértő.

A Neokohn főmunkatársa szerint nagyon valószínűtlen, hogy a következő hetekben lezárulhat a háború – ez ugyanis nem érdeke sem az orosz, sem pedig az ukrán félnek. A NATO jó ideje tartó, gyakran tevőleges beavatkozása azonban bármikor kirobbanthatja a világháborút – figyelmeztet a szakember. Robert C. Castel ezzel együtt úgy gondolja, hogy az elmúlt napokban bejelentett interkontinentális ballisztikus rakétateszt csak erőfitogtatás az orosz fél részéről.

Azt az aggodalmat, ami szerint ennek az eszköznek a segítségével akarnának távoli célpontra atomtöltetet eljuttatni, nem osztja a szakember. Véleménye szerint taktikai atomcsapásra van esély, de ezt megelőzné egy nagyon konkrét, megfélemlítést célzó lépés, mint például egy látványos atomkísérlet a nemzetközi egyezmények felrúgásával.

Ezek is érdekelhetik